Stormproof outdoor living: essentiële tips voor het beschermen van je terrasoverkapping bij extreem weer!

Ontdek alle belangrijke voordelen van een terrasverwarmer en zeg nee tegen kou en discomfort!

Voorkomen is beter dan genezen, ook voor jouw terras!

Met de zomer in volle gang willen we graag enkele tips met je delen over hoe je je terrasoverkapping het best kunt beschermen tijdens extreme weersomstandigheden, zoals storm, regen en hagel.

Het nemen van deze voorzorgsmaatregelen kan helpen om schade te voorkomen en je buitenruimte veilig en mooi te houden.

Lees hieronder onze tips om je buitenruimte te schermen.

Tips om je buitenruimte te beschermen bij extreme weersomstandigheden:

1. Controleer regelmatig de bevestigingen: zorg ervoor dat alle bouten, schroeven en andere bevestigingen goed zijn vastgedraaid. Controleer ook op tekenen van slijtage of schade aan de constructie.

2. Sluit de lamellen: bij voorspelling van storm of hevige regeval kan je de lamellen van je terrasoverkapping best sluiten. Dit voorkomt dat er water of vuil in de lamellen of de structuren ertussen terechtkomt.

3. Verwijder losse voorwerpen: ruim je terras op en verwijder losse voorwerpen die door harde wind kunnen worden weggeblazen. Denk aan tuinmeubilair, plantenbakken, accessoires en andere items die mogelijk schade kunnen veroorzaken.

4. Controleer de afvoer: zorg ervoor dat de afvoerkanalen van je terrasoverkapping vrij zijn van bladeren, takken en ander vuil. Dit voorkomt dat water zich ophoopt en zo schade veroorzaakt.

5. Bescherm je meubilair: als je outdoor meubilair hebt, overweeg dan om beschermhoezen te gebruiken tijdens extreme weersomstandigheden. Dit helpt om ze te beschermen tegen regen en hagel.

6. Schakel terrasverwarmer(s) uit, als je deze hebt: bij ongunstig weer is het aangeraden om je terrasverwarmer volledig uit te schakelen. Dit voorkomt mogelijke schade en vermindert het risico op brand.

Nog geen ideale oplossing gevonden voor je buitenruimte?

Ontdek vandaag nog de mogelijkheden en transformeer je buitenruimte met onze kwalitatieve terrasoverkappingen.

Van stijlvolle ontwerpen tot duurzame constructies, wij hebben de perfecte oplossing voor je behoeften! Wacht niet langer en maak van je terras een oase van comfort en schoonheid.

Wist je dat?

Wist je dat we trouwens niet alleen hoogwaardige outdoor living producten  aanbieden, maar ook totaalprojecten verzorgen voor particulieren en horecaklanten?
     

We staan bekend om onze zorgvuldige en persoonlijke aanpak, waarbij we het volledige project van ontwerp tot realisatie kunnen verzorgen. We denken graag met je mee en streven ernaar om de beste buitenruimte te creëren, rekening houdend met de beschikbare ruimte.
     

Vertrouw op onze expertise en maak van je buitenruimte een ware eyecatcher! Neem contact op met ons voor een vrijblijvend gesprek en ontdek de mogelijkheden voor jouw horeca zaak!

Lees hier meer over onze service voor professionelen!