Houd je terrasoverkapping stralend met onderhoud en reiniging!

Nu de herfst voor de deur staat, is het ook tijd om aandacht te besteden aan het onderhoud en de reiniging van je geliefde terrasoverkapping.

De herfst staat voor de deur!

Nu de herfst voor de deur staat en de bladeren hun prachtige kleuren tonen, is het ook tijd om aandacht te besteden aan het onderhoud en de reiniging van je geliefde terrasoverkapping.

In deze blog delen we enkele eenvoudige maar effectieve tips om de levensduur van je terrasoverkapping te verlengen en ervoor te zorgen dat deze stralend blijft.

Onderhoud voor langdurige schoonheid:

1. Regelmatige inspectie: Neem de tijd om je terrasoverkapping regelmatig te inspecteren op eventuele beschadigingen, zoals losse schroeven, barsten of roestplekken. Door snel in te grijpen, voorkom je verdere schade.
2. Schoonmaakroutine: Maak er een gewoonte van om je terrasoverkapping regelmatig schoon te maken, bijvoorbeeld 1x/maand. Gebruik een zachte borstel of doek om stof, bladeren en vuil te verwijderen.
3. Grondige reiniging: Minstens twee keer per jaar is het goed om een grondige reiniging uit te voeren. Gebruik een mild schoonmaakmiddel en warm water om vuil en vlekken voorzichtig weg te vegen. Spoel goed af om residu te verwijderen.

Tips voor een glanzende terrasoverkapping!

1. Behandel het dak: Als je een glazen dak hebt, zorg er dan voor dat je het regelmatig reinigt om te voorkomen dat vuil en vlekken zich ophopen. Gebruik glasreiniger en een zachte doek voor een heldere, sprankelende look. Voor lamellen daken volstaat het om deze te behandelen met een mild schoonmaakmiddel.

2. Roestvlekken aanpakken: Als je metalen onderdelen hebt, controleer dan op roest. Gebruik indien nodig een milde roest verwijderaar.

3. Controleer de goot: Omdat hier wel wat vuil kan ophopen, raden we sterk aan om de goot regelmatig na te kijken en eventueel vuil te verwijderen door grondig schoon te maken.

Verleng de levensduur van je overkapping.

Door regelmatig onderhoud en reiniging in je routine op te nemen, kun je de levensduur van je terrasoverkapping aanzienlijk verlengen en ervoor zorgen dat het er altijd op zijn best uitziet.

We hopen dat deze tips je inspireren om je terrasoverkapping te onderhouden en te reinigen voor een langdurige schoonheid. Als je nog vragen hebt of je eigen onderhoudstips wilt delen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!